"Certainly, sir"

Vi har som bekant haft hantverkare som renoverat vårat badrum härhemma i någon månads tid nu. Ledningar dras, el läggs om och kakel läggs. Dessa hantverkare jobbar vardagar från och med åttasnåret med jobb på olika ställen i huset.

Som vissa av er vet har jag en del sovmorgnar. Detta har inneburit att jag fått lägga om mina morgonvanor en aning.

Hur?

Jag ger er en ledtråd.


Igår...

... Var det sommar och jag red på en fin häst. Jiiha

Mail bifogande dokument inför arbetet i Kulturhistoria

 

Louisas rubriker är lite mer sakliga än mina.


Jag och männen i H&Mkatalogen

Jag är kall. Jag har på mig två munktröjor. Jag känner mig som om jag var med i H&Mreklamen. Har ni tänkt på att alla manloiga modeller i H&Mkatalogen alltid har två lager av samma plagg?

fdjhkmfgbdzgbzdfbdf

Efter tre timmars sittande i biblioteket med skrivande, faktasökning och gallring samt skapande av något som ska bli en vettig presentation i powerpoint är jag ganska matt, dels efter denna tid av intensivt arbete och dels av insikten att ungefär 60% av arbetet kvarstår att bli gjort under kvällen, och när bibliotekarien kommer in bland datorerna för att varna om bibliotekets kommande stängning och då som avn en slump bestämmer sig för att använda den vänliga frågeställningen "Börjar ni närma er slutet?", vet han inte om med vilken kraft han slog huvudet på spiken.

För övrigt, ni som ser på Desperate Housewives; ni vet de där ADHDmildrande tabletterna som Lynette snor av sina söner för att bli hyperaktiv och kunna jobba oavbrutet utan att sova? Är det någon som vet vart man kan få tag på såna?



Om en KO


Jag frös och det var jobbigt.


Det är tur att jag är så snygg att alla vill fota mig. Idag fick Jeanette det stora privilegiet.

Detta eviga spotifycrashande

Jag undrar vem som har varit inne och sökt på min Spotify. Det är inte jag nämligen.

Den norska kocken

Min mamma har ett intresse i att mixa olika såser, rätter och kryddor och en ovilja att slänga en förpackning. Detta fick jag lida av när jag intet ont anande hällde på av innehållet i en kryddburk med texten "Chili explosion" på min mat. Kryddan i sitt original är inte så allvarlig och exploderande som den låter, utan knappt stark, och har varit min mammas favoritkrydda de senaste månaderna. Nu när den var slut hade hon, vad det verkar som, helt enkelt försökt skapa egen.

Min pasta är full av nedmalda chilifrön.

Dom andra har idrott men jag har ont i halsen

Så jag sitter och redigerar en bild på Louisa.

Omslag

Jag tycker mig se ett mönster.





Facebook och överallt

Måste man inte älska sånahär kommentarer. Lika klassiska som den om att hästar passar bäst på macka, högstandardskommentarer som inbjuder till högstandardkonversationer med högstandardsargument, kvalitetshjärnor tänkandes kvalitetstankar som gör sig hörda.

Är det förresten någon som vill hänga med på Håkan? Och Winnerbäck? I sommar? Med mig?

Maskerad.

Jag var förresten på maskerad häromkvällen. Temat var kändisar, och då tänkte jag köra stort på temat och klädde ut mig till den jag genom enkelt antagande beslöt mig för var den genom tiderna mest kända. Jeanette och Olivia var mina coacher inför makeup och styling, och deras alltmer upphetsade utrop under sminkning, skäggskapande samt hårfixning, som till slut mynnades ut i "Julia, du ÄR Jesus. Du ser ut precis som jag alltid tänkt mig att Jesus ser ut! Du ÄR Jesus!!" värmer än i mitt hjärta.

Här kommer lite bilder som jag har snott från olika håll.



"Låt barnen komma till mig!"
(Mannen bakom masken: Erik Österberg)



Victoria, Daniel och deras livvakter



Det var en helig kväll. Här frälses Louisa.

Och friheten var ännu inte stulen


Sommarregn.

På ett sätt känns det som att det inte riktigt är sommar förrän det fallit ett riktigt sommarregn. Som att dethär vi haft den senaste vecken, med shortsben ljumma vindar i havsluktande skärgårdsstad bara är någon slags exklusiv provsmak på sommaren som man får, för att plötsligt se löven falla av träden, solen gå in bakom ett moln, snö börja falla och man hör en röst säga "För att uppleva mer, köp Väder Premium för enbart 199999 i månaden på närmaste Shell eller 7-Elevenbutik"

Men snöstorm är ganska långt borta nu, faktum är att det är just dethär milda sommarregnet, med doft av blöt planteringsjord och asfalt, med smatter mot späda björk- och eklöv - det är det värsta vädret vi kan få.

När man inser det. DÅ. Blir det sommar.

,-----O--O------, (glasögon)

Jag ändrade nyss från textstorlek 10 till storlek 16 på MSN, för att se bättre vad det står. Jag har nämligen tappat bort mina glasögon.

Ni kan kalla mig tant Julia.

Eh.

Nationella i matte i morgon

Nationellabrukargåbättreänmanförväntatsignationellabrukargåbättreänmanförväntatsignationella
brukargåbättreänmanförväntatsignationellabrukargåbättreänmanförväntatsignationellabrukargå
bättreänmanförväntatsignationellabrukargåbättreänmanförväntatsignationellabrukargåbättreän
manförväntatsignationellabrukargåbättreänmanförväntatsignationellabrukargåbättreänmanförväntatsig

Vem driver med mig.

Jag kommer hem från Erik på tidig solig morgonkvist, då han lämnat mig för skolbussen. Det är första skoldagen efter en fyradagarshelg och dessutom dagen innan nationella i matte, detta till trots är jag på riktigt bra humör för min iPod är nyladdad och jag spelar Tro och Tvivel. Det är suttttenemaIIIII1, soligt och björkarna är gröna.

Jag kommer hem, startar datorn, öppnar Spotify, här ska lyssnas på Försent för Edelweissplattan. Upptäcker att högtalarna är urkopplade, koppar i dom.

Högtalarna.
börjar.
spela.
Hej.
Tomtegubbar.

Spotify är pausat. Ingen reklam är på. Inga andra program är öppna.

I maj, i solskenet, bland späda björklöv. Hej Tomtegubbar.

W
T
F

1 Gissavilketlands nationaldag

MEN JAG SVÄR ATT JAG HÖRDE FRÄLSNINGSARMÉN SJUNGA OM ATT LÄMNA ALLT BAKOM SIG

Första gången jag såg dig

http://kulturkonsument.files.wordpress.com/2009/07/hakan.jpg

Dethär är vår för mig. Nu är det vår. Oho.

...Fast att folk går ostraffade för tidelag tycker jag är sjukt. Apropå ingenting.

Det har under de senaste dagarna i bland mina "vänner" på Facebook spridits en grupp som lite lustigt jämför Sveriges lagar gällande fildelning samt något de kallar "djursex".

Att man i Sverige tillåter djursex tycker jag känns ganska självklart, eftersom att det är det enda sättet för djur att föröka sig på. Om man inte skulle tillåta djursex skulle köttindustrin bli mer kostsam, husdjursavel mer avancerad, för att inte tala om all resurs man skulle behöva sätta in ute i skogen för att se till att lagen följdes.

Det är i alla fall min åsikt.

Baseballjackan - battle Håkan Hellström/Kissie


 

Som den modebloggare jag är lägger jag upp en klassisk fråga; vem bär den bäst?

lol.


Min pluggmoral kunde kanske förbättras.

Det stora beslutet var taget. Allt var bestämt. Idag skulle jag plugga.

Kommer hem. Är lite hungrig. Borde man inte laga lite mat kanske? Ställer mig och lagar thaikycklinggryta. Sitter och äter och kollar på Erik som programmerar. Äter färdigt. Tar upp mitt papper. Börjar räkna på en uppgift. Räknar fel. Kommer på att jag inte vet hur man löser uppgiften. Lägger undan pappret. Sitter inte så skönt. Vore det inte skönt att ligga i sängen kanske? Att luta sig tillbaka på mina kuddar måste ju vara att uppnå total balans i kropp och sinne - den optimala arbetspositionen!

Petar lite på Erik. Han vill sitta kvar. "Kommer somna". Somna! Jag! Tjatar lite till. Jaja. Yes! Vi förflyttar oss till sängen. Jag sprider nöjt ut alla böcker, papper, penna sudd och miniräknare över täcket, fixar schyst skrivunderlag och lutar mig bekvämt bakåt. Här ska räknas.

En halvtimme senare: Erik ligger bekvämt tillbakalutad och programmerar, mycket nöjd med sin position på kuddarna och ångrar inte att vi förflyttade oss.

Jag sover på hans axel.

I morgon är det skola.


Fredag kväll

Erik har på sig mina rosarandiga pyjamasbyxor. Det har han haft varje natt denhär och förra veckan. Fredag stort täcke stor säng sova.

Puss.

Julias bröst höll på att döda henne

Denhär artikeln tipsade Olivia mig om.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7073253.ab

I wanna see you shaking coconuts

Nu sitter jag i datasalen i estetkorridoren, där jag, Louisa och David försöker bedriva studier om medeltidens kultur. Louisa har tvingat mig att spela en låt som heter Shake your coconuts.

Hon sjunger aktivt med.

http://www.husdjursbutiken.se/catalog/images/kokoshus.jpg


Bapapapa barappapa parapa

Det är tisdag förmiddag och jag börjar om fyrtio minuter. Hittills under dagen har jag vaknat med Erik och ätit frukost och diskuterat George Clooney med Jeanette. Igår var jag hos tandläkaren och fick veta att jag kanske får ta ut min metalliske vän i augusti, dessutom är det vår och varmt ute och jag har en mysig skjorta på mig. De lektioner jag har idag är roliga lektioner (kulturhistoriearbetet vi håller på med nu är det enda arbetet som krävt någon slags inlärning över huvudtaget på jagvetintehurlänge), så jag är glad.

Den enda haken är att jag försöker lägga in mobilbilder på datorn men den är biggus laggus. Jag sitter och tänker på min kusin och storasyster som jag vill träffa någon dag. Jag ska berätta om mitt och Jojos senaste möte när jag känner att jag har kapaciteten att återge det på bästa sätt, det var något spektakulärt.

Äe skola va.


Dethär har jag gjort idag


RSS 2.0