Chockad äcklad besviken

http://www.kissies.se/?p=11908

Kissie gör sitt ~tionde sponsrade ingrepp (bröst, näs, kind och hakoperation visade sig bara vara någon sjuk början) på Adam och Evakliniken och låter sina läsare följa med på ingreppet genom en text laddad med fina ord som "trevlig personal", "gjorde knappt ont!", "jättebra resultat".
Jag mår så himla illa när jag ser att respekterade skönhetskliniker utnyttjar unga kända människor på ett sätt som så avgörande och permanent påverkar (antagligen mer negativt än de anger) deras kroppar - enbart för värdet i deras reklam. Dessa professionellt utbildade vuxna människorna har ansvar över andras liv, kanske fler än de inser.

Att som etablerad klinik vidta åtgärder med mål att snärja ungdomar till att vilja göra plastikkirurgi verkar tillräckligt oansvarigt. Att välja en representant som Kissie; en intrigsökande artonåring som saknar självkänsla såväl som intelligens, som vinner läsarsiffror genom att lägga ut felstavade texter med budskap som "jag har ju sagt att jag väntar med sex till äktenskap, men vad hände i helgen egentligen hihi?" samt bilder på sina opererade badbollsbröst i en rosa bikini med texten "mina bröst såg ganska stora ut idag, eller hur? hihi" och vars hittills största projekt verkar ha varit att övertyga alla att anorektiskt smal med enorma bröst är ett utseende som vi alla vill ha bakom all fejkad moral, är för mig helt orimligt. Vuxna människor med fin examen och hög status och tillit.

Inte nog med att man i stället för att specialisera sig på till exempel hjärtsjukdomar vid utbildningen valt att inrikta sig på att forma näsor "estetiskt tilltalande", man attackerar unga, starkt mediepåverkade/följda/styrda människor med sin skit och kan inte ens ta ansvar nog att i denna lukrativa gratisreklam nämna något om bieffekter. Som läkare ska man värna om hållbara kroppar och inte verka för att förstöra dem. Jag mår så illa.

Kan inte någon bara stämma Adam och Evakliniken för det de gör mot Kissie och de småtjejer som inte förstår bättre än att ha henne som förebild?

Svar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0